Fråga:
När uppfanns kugghjulsutrustningen?
user573
2014-12-23 01:04:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kan någon berätta för mig vilket år uppfanns kugghjulsutrustningen? Jag försökte leta upp det men svaren var för komplicerade.

Vänligen förklara vad du menar. Vad är "Gear"?
Han menar ett redskap som i ett kugghjul, eller ett hjul med tänder som det i den legendariska [sydpekande vagnen] (http://www.lhup.edu/~dsimanek/make-chinese/southpointingcarriage.htm).
Ja, jag är helt säker på att han menar kugghjulstypen i motsats till något som löpande redskap eller fartygsrigg.
Ja jag håller med. det var grekerna som uppfann
Tre svar:
Conifold
2014-12-25 07:29:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Leonardo trodde att det var Archimedes (287-212 f.Kr.) som uppfann kugghjulskugghjulen. Detta skulle göra en snygg historia, men historien är sällan snygg. I en liknande fråga vet vi att Archimedes inte precis uppfann "Archimedes's screw" utan snarare perfektionerade det, vilket ledde till att det användes i stor utsträckning under den hellenistiska perioden. Man kan spekulera i att något liknande hände med kugghjul också, särskilt komplicerade arrangemang av dem, men detta är bara en utbildad gissning. Primitiva kugghjul kan ha varit kända för egyptiska och mesopotamiska ingenjörer innan det, precis som skruven.

Det första skriftliga omnämnandet av redskapet som finns kvar är från Mekanik av Heron of Alexandria (10-70 e.Kr.), och Heron är känd för att förlita sig på Archimedes i andra delar av sin bok. Det tidigaste redskapet som känns idag kommer också från den berömda Antikythera-mekanismen, en gammal astronomisk räknare som innehöll över 30 av dem. Den dateras till omkring 150-100 f.Kr. och dess tillverkare är inte känd, även om Hipparchus (190-120 f.Kr.), astronomins fader, och Posidonius (131-50 f.Kr.), den hellenistiska polymaten från Rhodos, är sannolika möjligheter.

Mekanismen är väldigt komplex, "tekniska artefakter som närmar sig dess komplexitet och utförande uppträdde inte igen i Europa förrän utvecklingen av mekaniska astronomiska klockor under 1300-talet". Med andra ord måste kugghjul ha varit välkända och använde när den byggdes, man kan spekulera i att tidigare Archimedes planetarium också använde kugghjul. Det fanns rapporter om ett äldre redskap daterat till 200-150 f.Kr. och möjligen kopplat till Archimedes Syracuse, men de är diskutabla, se diskussion på Använde Archimedes epicyklar i sitt planetarium?

user2227111
2020-07-25 14:05:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

2006 upptäcktes ett fragment av ett kugghjul i Olbia (Italien). skiktet där fragmentet hittades har daterats till andra kvartalet av 2000-talet f.Kr. ( https://www.academia.edu/35795869/Un_frammento_del_Planetario_di_Archimede_da_Olbia, s. 1788). Det slående kännetecknet för detta kugghjul är dock att dess tänder inte är triangulära utan har en involverad profil, vilket är en stark indikator på att begreppet kugghjul redan hade använts under en tid.

En italiensk ingenjör, Giovanni Pastore, hävdar att Olbia-kugghjulet faktiskt tillhör ett planetarium byggt av Archimedes ( https://www.youtube.com/watch?v=hp-FXnjxNfw), men jag vet inte hur vetenskapligt starkt är detta påstående.

tox123
2014-12-23 03:40:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Enkel :

3: e århundradet fvt

Något komplex:

Den tidigaste referensen till en redskap var 50 e.Kr., men det är inte det. Sammantaget kan de spåras till omkring 300-talet fvt.

Använd inte bit.ly. Eftersom de är libyska blockerar de ofta "icke önskvärda" som min egen nation. Sätt bara upp en riktig länk, det här är inte Twitter!
@dotancohen du saknar faktiskt inte mycket i den länken, det är bara ett sätt att använda sarkasm som en resopnse. [Här] (http://lmgtfy.com/?q=when+was+ the+gear+invented%3F) är den bit.ly länken. Jag tycker att detta svar är alltför kort och saknar djup. Det undersöker egentligen inte frågan på något seriöst sätt.
Detta. . . . är inte ett svar. Det är en länk. Egentligen, nej, det är inte ens en ordentlig länk.


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...