Fråga:
Varför slutade 92% av fallen med samtidig upptäckt på 1600-talet i tvist?
Franck Dernoncourt
2014-10-29 03:14:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag läste på http://en.wikipedia.org/wiki/Academic_publishing:

En av de tidigaste forskningstidskrifterna är de kungliga filosofiska transaktionerna Samhälle, skapat på 1600-talet. Vid den tiden var handlingen att publicera akademisk undersökning kontroversiell och förlöjligad allmänt. Det var inte alls ovanligt att en ny upptäckt tillkännagavs som ett anagram som reserverade prioritet för upptäckaren, men otydlig för alla som inte var med på hemligheten: både Isaac Newton och Leibniz använde detta tillvägagångssätt. Denna metod fungerade dock inte bra. Robert K. Merton, en sociolog, fann att 92% av fallen av samtidig upptäckt på 1600-talet slutade i tvist . Antalet tvister sjönk till 72% under 1700-talet, 59% under senare hälften av 1800-talet och 33% under första hälften av 1900-talet. Nedgången i ifrågasatta påståenden om prioritet i forskningsupptäckter kan krediteras det ökande godkännandet av publicering av artiklar i moderna akademiska tidskrifter, med uppskattningar som tyder på att cirka 50 miljoner tidskriftsartiklar (se referens 1) har publicerats sedan den första publiceringen av Filosofiska transaktioner.

Referens 1: Jinha, AE (2010). "Artikel 50 miljoner: en uppskattning av antalet vetenskapliga artiklar som finns". Lärd publicering 23 (3): 258–263. doi: 10.1087 / 20100308. Arkiverad från originalet den 23 maj 2012

Hur kommer 92% av fallen av samtidig upptäckt på 1600-talet i tvist, medan författarna ofta hade "krypterat" sina resultat för att kunna att ansöka om faderskap senare?

Jag tror att det är just av den anledningen att det inte fanns några vetenskapliga tidskrifter, och att publicera artiklar var inte en vanlig praxis. Det viktigaste kommunikationsmedlet var personlig korrespondens.
Ett svar:
Carlos Bribiescas
2014-10-29 04:14:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Om vi ​​tittar på en kort kommunikationshistoria och ditt inlägg verkar det som om det var tvister eftersom vem som ursprungligen publicerade upptäckten lätt kunde ifrågasättas. Det faktum att sådana tvister minskade stadigt berodde på förbättrad kommunikationsteknik OCH standardpubliceringsmetoder.

När det gäller att använda ett anagram under publicering. Många vetenskapliga upptäckter har stulits. Denna artikel säger att upptäckten av strukturen av DNA och AIDS-viruset var kontroversiell, och båda dessa ämnen var ganska betydelsefulla. Det är ganska känt att människor stjäl idéer, till och med Family Guy skämtar kul åt Einstein för att arbeta på ett patentkontor innan han blev en betydande person inom sitt område. (Skämtet är att någon annan patenterade relativitetsteorin och han stal det.)

Jag antar att intelligenta människor (oavsiktligt?) Använde en delad hemlighet för att kommunicera sina idéer för att förhindra en sådan händelse. På det sättet när tjuvarna skulle kunna dechiffrera informationen, skulle det redan finnas utbredd kunskap om vem som ursprungligen skapade idén.

* "Skämtet är att någon annan patenterade relativitetsteorin och han stal det." * - Einstein själv skämtade med att "kreativitet handlar om att dölja dina källor".


Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...